Slot openhartig richting Feyenoord-selectie: 'Tegen ze gezegd dat het klopt'

26 april - 11:35

Arne Slot heeft de Feyenoord-selectie afgelopen woensdag op de hoogte gesteld van zijn onderhandelingen met Liverpool. De coach riep voorafgaand aan de training zijn spelers bij zich en had geen geheimen over de mogelijk aanstaande transfer, om zo duidelijkheid te scheppen en de focus te kunnen verleggen naar een overwinning op Go Ahead Eagles. Dat gebeurde donderdagavond ook. Feyenoord won met 1-3 in Deventer.

"Gisteren (woensdag, red.) voorafgaand aan de training heb ik ze bij me geroepen om te zeggen dat hetgeen wat ze in de media lazen, dat dat waar is", aldus Slot donderdag na afloop op de persconferentie. "Dat de clubs in onderhandeling zijn en dat ik uiteraard, net als zij, niet kan inschatten welke richting het opgaat."

"Maar ik vind het heel belangrijk om dat tegen ze te zeggen, zodat dat duidelijk is en alle focus kon op een overwinning tegen Go Ahead. Want als we voor het derde jaar achter elkaar boven de zeventig punten zouden komen, en het tweede achtereen boven de tachtig, dat vind ik belangrijk en de jongens ook. Dus toen zijn ze gaan trainen en daarna is eigenlijk niemand meer daarover naar me toe gekomen."