Interview

Ancelotti steunt Koeman: 'Het trainen van FC Barcelona is nu niet makkelijk'

Ancelotti steunt Koeman: 'Het trainen van FC Barcelona is nu niet makkelijk'

22-10-2021 12:39

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft het in aanloop naar El Clásico opgenomen voor FC Barcelona-trainer Ronald Koeman. De Italiaan bewondert Koeman, die de afgelopen maanden constant onder druk stond in de Catalaanse hoofdstad.

"Ik zie hem als een goede coach", steekt Ancelotti van wal in een interview met Movistar. "Toen ik na hem bij Everton aan de slag ging waren ze lovend over hem. Ik ken hem niet persoonlijk, maar wat hij in zijn loopbaan heeft laten zien is mooi." De Italiaan denkt dat Koeman een moeilijke tijd doormaakt bij Barcelona en heeft bewondering voor de Nederlander.

"Ik denk dat het trainen van FC Barcelona nu niet makkelijk is, dus ik vind dat hij het goed doet. Barcelona zit op het moment in een verandering en ik denk dat ze dat goed aanpakken", aldus Ancelotti.

El Clásico begint zondag om 16.15 uur in Camp Nou. Als FC Barcelona, dat zevende staat, weet te winnen van nummer twee Real Madrid, klimmen de Catalanen over de Madrilenen heen op de ranglijst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!