Interview

Bangura vertelt over ervaringen in Eredivisie en KKD: 'Dat is het grote verschil'

Bangura vertelt over ervaringen in Eredivisie en KKD: 'Dat is het grote verschil'

12-10-2021 15:51

SC Cambuur-linksback Alex Bangura hoopt ooit in het shirt van Chelsea te spelen. De 22-jarige verdediger vertelt ook over het verschil tussen de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie.

In gesprek met Omrop Fryslân deelt Bangura zijn ambitie. "Ik droom ervan om bij Chelsea te spelen", vertelt hij. "Vroeger was ik groot fan van Didier Drogba. Ik vond hem echt geweldig. Op die manier is mijn liefde voor Chelsea ontstaan."

Momenteel is Bangura echter actief in de Eredivisie met Cambuur. In Leeuwarden is hij vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitgegroeid tot basisspeler. Dit seizoen is Bangura zelfs één van de verrassingen bij Cambuur. "Het niveau in de Eredivisie ligt veel hoger", merkt de verdediger op. "Alle fouten worden hier in principe afgestraft. Dat is het grote verschil."

Dit seizoen stond Bangura bij alle duels van Cambuur in de basis. Komend weekend wacht een thuisduel met Fortuna Sittard voor de club uit Leeuwarden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!