Nieuws

Welke Nederlanders zitten er nog bij niet-Nederlandse clubs in de Europa League?

Welke Nederlanders zitten er nog bij niet-Nederlandse clubs in de Europa League?

18-05-2023 09:03 Laatste update: 14:24

De returns in de halve finale van de Europa League staan op het programma. Feyenoord en Manchester United wisten niet door te stoten tot de halve finale en dus zijn er al veel Nederlanders uitgeschakeld in het toernooi. Welke Nederlanders zitten nog wel in de Europa League? Voetbalnieuws zet ze voor je op een rijtje.

AS Roma: Rick Karsdorp en Georginio Wijnaldum

Bij Feyenoord-opponent Roma staan Karsdorp en Wijnaldum onder contract. Beide spelers hebben een verleden in De Kuip, maar alleen de middenvelder maakte zijn opwachting in De Kuip. Karsdorp was lang uit de gratie en leek op weg naar de uitgang. Toen de gemoederen eenmaal waren bedaard en de verdediger weer zijn minuten maakte in het eerste ging het echter mis. De back raakte geblesseerd en moest daarom de ontmoetingen met Feyenoord in de kwartfinale aan zich voorbij laten gaan. Wijnaldum viel in de returnwedstrijd geblesseerd uit, maar stootte met zijn ploeg wel door naar de halve finale van het Europese toernooi. In die halve finale tegen Bayer Leverkusen verdedigen de Romeinen donderdagavond een 1-0 voorsprong. 

Bayer Leverkusen: Mitchel Bakker, Jeremie Frimpong ,Timothy Fosu-Mensah, Daley Sinkgraven

De grootste Nederlandse enclave is te vinden bij Leverkusen. Bakker, Frimpong, Fosu-Mensah en Sinkgraven staan onder contract in Duitsland. De eerste twee speelden een grote rol in de gewonnen returnwedstrijd in de kwartfinale tegen Union Sint-Gillis. Leverkusen won de kwartfinale over twee wedstrijden met 5-2. Voor Bakker lijken speelminuten in de return tegen AS Roma aannemelijk. De vleugelverdediger is één van de verwachte namen in de basis.  Frimpong lijkt zich ook geen zorgen te hoeven maken. De rechtsback geldt als een van de revelaties van het seizoen en staat inmiddels op het lijstje van meerdere Europese topploegen. Door zijn aanvalsdrang lijkt de back een zekerheidje. Fosu-Mensah en Sinkgraven moeten het dit seizoen voornamelijk doen met invalbeurten. Beide verdedigers kwamen nog maar weinig in actie en maken sporadisch enkele minuten in het shirt van Leverkussen.

Sevilla FC: Karim Rekik

Bij Sevilla is er één Nederlander te bewonderen. Rekik is bezig aan zijn derde seizoen in Spanje, maar kent wel meerdere tegenslagen. De verdediger raakte dit seizoen al meermaals geblesseerd en miste hierdoor al eerder de confrontatie met zijn voormalige ploeg PSV. Rond de kwartfinale zat Rekik voor het eerst in weken weer op de bank voor de Spanjaarden, maar de 28-jarige verdediger maakte geen minuten in de wedstrijd tegen Manchester United. Sevilla won in eigen huis met 3-0 van The Mancunians en schaarde zich zo bij de laatste vier van het toernooi. In de eerste halve finale werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen Juventus. Rekik kwam in dat duel niet binnen de lijnen. 

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de statistieken van de Europa League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!