Arsenal gaat goed met druk om en wint in eigen huis overtuigend van Leeds United

01-04-2023 17:54
1

Arsenal heeft zich zaterdag niet laten kennen in het duel met Leeds UnitedThe Gunners zagen Manchester City eerder op de middag winnen van Liverpool FC, maar liepen zelf ook met een overtuigende 4-1 zege van het veld.

Arsenal begon aan het duel met de wetenschap dat The Citizens de kraker tegen Liverpool hadden gewonnen. Bij een nederlaag van Arsenal zou de achterstand slechts vijf punten blijven voor Pep Guardiola en de zijnen, die ook nog eens een wedstrijd minder hebben gespeeld. Arsenal begon enigszins nerveus aan het duel en werd met de rug naar het doel geduwd door Leeds. Luis Sinisterra kreeg de grootste kans in de openingsfase, maar doelman Aaron Ramsdale trad goed op.

The Gunners kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen na ruim een half uur een simpel gegeven strafschop. Gabriel Jésus, die voor het eerst in maanden in de basis begon, werd aangetikt door Luke Ayling en ging zelf achter de bal staan. De Braziliaan faalde niet en zette Arsenal op voorsprong.

In de tweede helft wist Arsenal direct de score te verdubbelen: Ben White liep de bal knap binnen bij de tweede paal. Acht minuten later was het Jesus die met zijn tweede treffer belangrijk was voor Arsenal, na goed voorbereidend werk van Leandro Trossard. Leeds kwam nog terug door een treffer van voormalig Ajax-speler Rasmus Kristensen, maar Arsenal gaf de wedstrijd niet meer uit handen.

Granit Xhaka tekende in de slotfase voor de 4-1 waarmee het duel werd beslist. Door de overwinning is de voorsprong op Manchester City weer acht punten. Leeds blijft op plek zeventien steken en moet nog vol aan de bak om degradatie te voorkomen.