Nieuws

'Real boycot FIFA-gala, geen afvaardiging aanwezig na onbegrip over nominaties'

'Real boycot FIFA-gala, geen afvaardiging aanwezig na onbegrip over nominaties'

27-02-2023 18:12
1

Er is maandagavond geen afvaardiging van Real Madrid aanwezig bij het gala van de FIFA. Dat melden doorgaans zeer betrouwbare Spaanse kranten als Marca en Sport. De wereldvoetbalbond benoemt dan de beste speler en trainer van het afgelopen seizoen.

De regerend Champions League-winnaar zou dat voornamelijk doen omdat Karim Benzema en Carlo Ancelotti er naar alle waarschijnlijkheid geen aanspraak op maken. Lionel Messi en Lionel Scaloni, die in Qatar respectievelijk als speler en trainer wereldkampioen werden, lijken er met de prijzen vandoor te gaan. Mogelijk is het feit dat de FIFA haar prijsuitreiking zodoende baseert op haar eigen toernooi, en niet het hoogste Europese podium, de reden dat de Madrilenen het gala boycotten.

Bovendien zou Vinicíus Júnior, het grote Braziliaanse talent van Real, niet eens een kandidaat zijn om te worden verkozen in het elftal van het jaar. Zowel de FIFA als Real Madrid hebben nog niet op de berichtgeving gereageerd. De club zou zelf het volle programma als officiële reden hebben opgegeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!