Nieuws

Conte denkt dat Tottenham nog kan overwinteren: 'Het UEFA-besluit is ongelofelijk'

Conte denkt dat Tottenham nog kan overwinteren: 'Het UEFA-besluit is ongelofelijk'

30-12-2021 18:36

Antonio Conte weigert zich neer te leggen bij het UEFA-besluit om Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag toe te dienen. De Italiaanse manager vindt dat zijn team geen serieuze kans heeft gekregen het duel met Stade Rennais in te halen.  

In aanloop naar het duel met Rennais beleefden The Spurs een ware corona-uitbraak. Het was voor de Londenaren niet mogelijk een volwaardig elftal op de been te brengen, waarna het duel met de Fransen werd uitgesteld. Vervolgens kon - mede door het bomvolle speelschema in Engeland - geen nieuwe datum worden gevonden voor het duel en werd besloten de gastheren een 0-3 nederlaag toe te wijzen.  

Conte steekt op de persconferentie, na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Southampton, zijn onvrede over de gang van zaken niet onder stoelen of banken. "Ik, de club en onze fans vinden het ongelooflijk dat de UEFA dit heeft kunnen besluiten. We vertrouwen erop dat dat vonnis vernietigd zal worden." 

De flamboyanta manager vertrouwt er zelfs op dat niet Vitesse (dat door de reglementaire nederlaag van The Lilywhites als tweede eindigde in de Conference League-poule en dus doorging) maar Tottenham na de winterstop actief is in Europa. "Het is ontzettend oneerlijk. Wedstrijden moeten op het voetbalveld worden beslist. Er is nog niets definitief. We hebben ondanks alles veel vertrouwen in een goede afloop." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!