Nieuws

Nederlander half jaar na transfer weer op weg naar de uitgang bij Union Berlin

Nederlander half jaar na transfer weer op weg naar de uitgang bij Union Berlin

29-12-2021 20:07

Rick van Drongelen staat voor een nieuwe transfer. De 23-jarige verdediger verhuisde afgelopen zomer van Hamburger SV naar Union Berlin, maar kwam nog niet tot speelminuten bij de Bundesliga-club.  

De huidige nummer zeven van Duitsland staat welwillend tegenover een voortijdig afscheid van de Nederlander. Tegenover Der Kicker reageert technisch directeur Oliver Ruhnert op de vertrekwens van de mandekker. "Rick is naar ons toegekomen. We hebben met hem afgesproken dat we nu gaan kijken waar hij voor de tweede seizoenshelft speelminuten kan maken." 

Van Drongelen kostte Union een half jaar geleden nog een half miljoen euro en tekende toen een contract tot medio 2025 bij Die Eisernen. In de zomer van 2017 maakte hij de overstap van Sparta Rotterdam naar HSV, dat destijds een transfersom van drie miljoen voor hem neertelde. Bij de Berlijnse club heeft Van Drongelen concurrentie van onder meer PSV-huurling Timo Baumgartl. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!