Exclusive

Wie is Kamil Piątkowski? Hét nieuwe transfertarget van Feyenoord

Wie is Kamil Piątkowski? Hét nieuwe transfertarget van Feyenoord

11-01-2023 09:57 Laatste update: 10:00
1

Feyenoord heeft zijn pijlen volgens 1908.nl gericht op Kamil Piątkowski. Wie is de Poolse verdediger? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

De verdediger speelde in de jeugd van het Poolse Karpaty Krosno en AP Zaglebie, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Zaglebie Lubin, dat uitkomt op het hoogste niveau van Polen. Daar doorliep de Poolse stopper nog diverse jeugdelftallen, waarna hij nog voordat hij zijn debuut maakte in het eerste elftal voor vijftigduizend euro de overstap maakte naar Raków Częstochowa.

Ook Raków Częstochowa komt uit op het hoogste niveau van Polen en daar debuteerde Piątkowski in het profvoetbal. Uiteindelijk kwam de verdediger tot 59 duels voor de Poolse club. Daarin scoorde de stopper viermaal en gaf hij acht assists. Ook pakte hij negen keer een gele kaart, maar nooit rood.

In 2021 maakte de Poolse verdediger de overstap van Rakow naar Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers betaalden vijf miljoen euro voor de verdediger. Mede door blessureleed kwam Piątkowski pas tot twintig duels voor de Oostenrijkse topclub, waarin hij drie assists gaf. Ook kwam hij al tweemaal uit in de Champions League.

Nationale elftal Polen

Mede door zijn goede prestaties bij Salzburg kwam Piątkowski ook al driemaal uit voor het Poolse nationale elftal. Tweemaal tijdens de WK-kwalificatie en één keer tijdens een oefeninterland. Piątkowski doorliep bovendien diverse jeugdelftallen van Polen.

Feyenoord-target

Dinsdagavond werd bekend dat Feyenoord de verdediger graag zou willen huren van RB Salzburg. Bovendien hopen de Rotterdammers een optie tot koop te bedingen. Zijn marktwaarde wordt door transfermarkt.nl nog steeds geschat op vijf miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!