Nieuws

Uruguayaan Fabián O'Neill, oud-teamgenoot van Van der Sar en Davids, overleden

Uruguayaan Fabián O'Neill, oud-teamgenoot van Van der Sar en Davids, overleden

25-12-2022 17:59

Triest nieuws uit Uruguay. Voormalig Juventus-speler Fabián O'Neill is op 49-jarige leeftijd overleden. Een inwendige bloeding is de oud-international fataal geworden.

Een jarenlange alcoholverslaving is daarvan hoogstwaarschijnlijk de reden. O'Neill was een fysiek sterke middenvelder, die bij Juventus onder meer samenspeelde met grote namen als Edwin van der Sar, Edgar Davids en Zinédine Zidane.

Hij begon zijn carrière in 1992 bij Nacional in Montevideo. Vier jaar later maakte hij de overstap naar Italië. Daar maakte O'Neill indruk bij Cagliari, waarna een transfer naar De Oude Dame volgde. Tot veel wedstrijden kwam hij echter niet, slechts veertien. In de laatste jaren van zijn carrière keerde de Uruguayaan, die voor het WK van 2002 een blessure opliep, terug bij Cagliari en Nacional.

In eerdere interviews gaf O'Neill aan meerdere wedstrijden te hebben 'gefixt' voor een bepaald geldbedrag. Ook sprak hij over zijn alcoholverslaving. "Ik heb mijn geld uitgegeven aan vrouwen en drank, maar zorgde ook altijd voor de arme mensen. Als ik die mensen nu zie, kijken ze niet eens meer naar me om."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!