Reactie

Guardiola prijst Messi: 'Het is de kers op de taart van die fantastische carrière'

Guardiola prijst Messi: 'Het is de kers op de taart van die fantastische carrière'

21-12-2022 16:26 Laatste update: 16:32
0

Pep Guardiola is als een kind zo blij voor Lionel Messi. De voormalig manager van de Argentijn stelt dat de WK-winst de 'kers op de taart' van zijn mooie carrière is.

Guardiola en Messi werkten lange tijd met elkaar samen bij FC Barcelona. In de tijd dat het duo actief was in Catalonië werden er liefst veertien prijzen binnengehaald. "Voor mij is hij de beste", begon Guardiola tijdens een persmoment. De oefenmeester is zich ervan bewust van de discussie of dit Messi de beste voetballer aller tijden maakt. "De meningen zijn gebaseerd op sentiment, maar al had hij het WK niet gewonnen, dan had dat niets aan mijn mening veranderd. Dat hij hem wel heeft gewonnen is in ieder geval de kers op de taart van die geweldige carrière."

Donderdag staat voor Manchetster City de wedstrijd in de Carabao Cup tegen Liverpool op het programma. Guardiola werkt met een fitte groep naar die wedstrijd toe, ondanks het WK. "De spelers die terugkomen van het WK zijn in beter conditie dan degenen die hier zijn geweest, Erling (Erling Haaland, red) en Riyad (Riyad Mahrez, red.) bijvoorbeeld. De spelers die zijn teruggekomen hebben elke dag gestreden en getraind", besluit de Spanjaard.

Het duel tussen Liverpool en Manchester City begint donderdagavond om 21.00.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie