Nieuws

RKC start met tweede doelman: Vaessen verslaapt zich en mag fluiten naar basisplek

RKC start met tweede doelman: Vaessen verslaapt zich en mag fluiten naar basisplek

13-11-2022 12:23

RKC Waalwijk moet het zondag zonder eerste doelman Etienne Vaessen stellen tegen NEC. De sluitpost versliep zich op de wedstrijddag en dat kan wat trainer Joseph Oosting betreft niet door de beugel. 

Oosting meldde zich in aanloop naar het duel bij ESPN en besprak zijn keuzes van de basiself. Opvallend was dat Vaessen ontbrak. "Hij heeft zich verslapen, en lang ook. Op de wedstrijddag kunnen dit soort dingen niet. Dus dan zit je er gewoon niet bij. Als ik hem wel meeneem dan blijft dat in de groep hangen en de groep moet zich focussen op de wedstrijd", stelt de trainer.

Vaessen miste dit seizoen nog geen duel en ziet nu Joel Pereira op zijn plek staan. "Toen Etienne op de club aankwam heb ik hem verteld dat hij niet bij selectie zit. De reden? Die zal hij me morgen wel vertellen", besluit een teleurgestelde Oosting. RKC doet het dit seizoen uitstekend. De Waalwijkse club kan met een overwinning in Nijmegen de negende plek overnemen van Go Ahead Eagles. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!