Nieuws

De Jong: 'Heb zelf altijd duidelijk gehad dat ik in Barcelona wilde blijven'

De Jong: 'Heb zelf altijd duidelijk gehad dat ik in Barcelona wilde blijven'

6 oktober - 13:34
0

Frenkie de Jong heeft geen seconde nagedacht over een vertrek bij FC Barcelona afgelopen zomer. De Nederlander vertelt in gesprek met Voetbal International dat hij in een vroeg stadium al besloot in de Catalaanse hoofdstad te blijven.

Afgelopen zomer regende het geruchten over een mogelijk vertrek van De Jong. Manchester United en Chelsea zouden bereid zijn geweest om het door Barcelona gewenste transferbedrag op tafel te leggen, maar de Nederlandse spelmaker hield zijn poot stijf en bleef bij de Catalanen. "Ik heb zelf altijd duidelijk voor ogen gehad wat ik wilde: bij Barcelona blijven. Dat wist ik al in een vroeg stadium. Daardoor lukte het rustig te blijven in die periode. Er was veel rumoer en er gebeurde veel. Maar mijn mening is nooit veranderd." De Jong laat het in het midden wat er al dan niet gebeurd is rondom hem in de zomer. "De club heeft zijn eigen ideeën en ikzelf ook. Soms botst dat met elkaar. Maar in principe is dat altijd prima gegaan."

Ondanks de stap naar zijn droomclub bleven de prijzen vooralsnog uit. Enkel de Spaanse beker werd in het seizoen 2020/21 gewonnen. "Barcelona is mijn droomclub, waarvoor ik van kinds af aan al wilde spelen. Toen ze eenmaal serieus werden, was het voor mij vrij makkelijk. Aan de andere kant moet ik eerlijk zijn: het is gewoon teleurstellend wat mijn drie jaar bij Barcelona qua prijzen heeft opgeleverd. Daar had ik heel veel meer van verwacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie