Nieuws

Van de Beek was dicht bij transfer naar Real: 'Contracten lagen al bij Ajax'

Van de Beek was dicht bij transfer naar Real: 'Contracten lagen al bij Ajax'

29-09-2022 16:18 Laatste update: 16:21

Donny van de Beek was in 2020 heel erg dicht bij een overstap naar Real Madrid. Volgens voormalig zaakwaarnemer Guido Albers heeft onder meer corona uiteindelijk roet in het eten gegooid.

Albers vindt het nog steeds jammer dat Van de Beek nooit de overstap van Ajax naar Real Madrid heeft kunnen maken. "Dat was echt zuur. Het was klaar", begint hij bij #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. "Door corona kwamen alle clubs in megaproblemen. Andere mensen zeggen dan tegen mij: als ze écht gewild hadden, hadden ze het geld wel op tafel gelegd. Oke, dat kan. Maar als je het echt, echt niet hebt op dat moment, en je moet andere keuzes maken..."

De belangenbehartiger geef een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat Real Madrid wel degelijk interesse had in Van de Beek. "We zijn er geweest, de superscout wilde hem per se hebben", aldus Albers. "Het plaatje was goed. We zijn er met zijn ouders geweest, zijn in de kleedkamer en in zijn appartement geweest. We hebben alles gedaan. Dat doe je niet, als je niet transfereert. De contracten lagen bij Ajax, maar uiteindelijk ging het niet door."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!