Nieuws

Van koning in Napels tot spelen in Indonesië: Mertens dacht aan avontuur op Bali

Van koning in Napels tot spelen in Indonesië: Mertens dacht aan avontuur op Bali

17 september - 22:31 Laatste update: 23:10
0

Dries Mertens heeft lange tijd geen rekening gehouden met zijn zomerse vertrek bij Napoli. De 35-jarige Belg had om die reden ook geen Plan B. Al overwoog de aanvaller wel nog even serieus om te gaan spelen op Bali.

Mertens zette deze zomer een punt achter zijn negen jaar in de Italiaanse havenstad. Volgens voorzitter Aurelio De Laurentiis had de scheiding te maken met het feit dat de club meer wilde inzetten op de jeugd. Volgens Stijn Francis, zaakwaarnemer van de aanvaller, was Mertens helemaal niet bezig met een vertrek. "We hebben eigenlijk veel te laat doorgehad dat het een aflopend verhaal bij Napoli was", aldus Francis in de podcast MidMid

Oorspronkelijk had de oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV het idee om nog één jaar te spelen voor Napoli, waarna hij zijn koffers en voetbalschoenen zou pakken om in Indonesië te gaan voetballen bij Bali United, waar ook Melvin Platje in het verleden speelde. "Dat was het plan."

De verhuizing naar Azië ging niet door, waarna Mertens koos voor een contract bij Galatasaray. De Turkse topclub kende een bedrijvige transferzomer en haalde buiten de Napolitaanse topscorer aller tijden ook nog namen als Juan Mata en Lucas Torreira naar Istanbul.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie