Kroatië walgt van beledigende opmerking Sierd de Vos: Beschamende woorden

Kroatië walgt van beledigende opmerking Sierd de Vos: "Beschamende woorden"

25 november - 17:59 Laatste update: 25 november - 17:59
Eredivisie 0 Reacties

Sierd de Vos heeft zich met zijn commentaar van woensdagavond niet populair gemaakt in Kroatië. De commentator had het tijdens Besiktas-Ajax gemunt op Besiktas-aanvoerder Domagoj Vida en dat is niet onopgemerkt gebleven.

'Hij beledigde de aanvoerder van Besiktas en de Kroatische nationale teamspeler Domagoj Vid met beschamende woorden', schrijft de Kroatische krant Gol over de Nederlandse commentator.

De Vos begon over het uiterlijk van de Kroatische verdediger. 'Besiktas heeft ontheffing aangevraagd voor het meespelen van Vida. Die is namelijk zo lelijk: normaal gesproken mag hij op dit tijdstip niet spelen, omdat er veel kinderen kijken', zei de commentator.

Ook de Duitse krant Bild wijdt er een artikel aan. Zij spraken van een gewelddadige opmerking en een 'ontsporing' van de Nederlander. Vida staat onder Nederlandse voetbalsupporters vooral bekend als de 'Knipoog Kroaat'. Dit komt omdat hij in december 2011 een knipoog gaf aan Bafetimbi Gomis van Lyon, terwijl hij de bal in de handen van de aanvaller drukte. Deze actie bracht over de hele wereld een discussie op gang over matchfixing, betreffende deze wedstrijd. Doordat Lyon na rust zeven keer scoorde (1-7) tegen de ploeg van Vida, gingen de Fransen ten koste van Ajax naar de volgende ronde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie