Nieuws

Toornstra moet wennen: 'Ik moet mijn speelstijl wel een klein beetje aanpassen'

Toornstra moet wennen: 'Ik moet mijn speelstijl wel een klein beetje aanpassen'

27-08-2022 12:55

Jens Toornstra heeft een bewogen week achter de rug. De 33-jarige routinier verruilde Feyenoord voor FC Utrecht, waar hij al volop meetrainde. Dat deed hij onder het toeziend oog van een aantal Rotterdamse supporters.

“Leuk toch”, zegt Toornstra bij de NOS. De middenvelder kreeg een hoop positieve reacties van Feyenoord-supporters, iets waar hij erg blij mee is. "Ik moet zeggen, de reacties waren geweldig. Daar prijs ik mij zeer gelukkig mee. Het voelt echt alsof het mij wordt gegund. Ook vanuit de club, dat is echt hartstikke fijn."

Een terugkeer naar de Domstad ging niet over één nacht ijs. Dat lag overigens niet aan Feyenoord volgens Toornstra. "Het is niet dat ik mij niet gewaardeerd voelde hoor. Dat was het echt niet. Maar uiteindelijk begin je met voetballen omdat je elke week negentig minuten op dat veld wil draven."

Na acht jaar in Rotterdam moet ook Toornstra even wennen aan de nieuwe manier van werken. Ondanks dat hij al een periode bij Utrecht heeft gespeeld, is de omgeving toch vrij nieuw. "Het spelletje wordt hier natuurlijk wel iets anders gespeeld. Ik zal mijn speelstijl een klein beetje moeten aanpassen, want bij Feyenoord zijn we de laatste jaren vaak erg dominant geweest."

Aanstaande zondag mag Toornstra het meteen gaan laten zien. Utrecht speelt de wedstrijd van het jaar tegen Ajax in de Galgenwaard, om 12.15. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!