Breaking news

De kogel is eindelijk door de kerk: Ajax betaalt AZ 10 miljoen euro voor Wijndal

De kogel is eindelijk door de kerk: Ajax betaalt AZ 10 miljoen euro voor Wijndal

12-07-2022 15:30 Laatste update: 15:45
4

De tweede grote zomerse transfer van Ajax is een feit: Owen Wijndal maakt de overstap naar de Amsterdammers. De linksback tekent tot medio 2027 bij de landskampioen.

Ajax betaalt tien miljoen euro aan AZ voor de verdediger. Wijndal werd al geruime tijd met de Amsterdammers in verband gebracht en wordt in de hoofdstad gezien als de ideale opvolger voor Nicolás Tagliafico. Ajax vond de salariseisen van Wijndal lang te gortig, maar beide partijen zijn nu toch tot een overeenstemming gekomen.

De elfvoudig Oranje-international was al sinds 2010 actief bij AZ. In 2017 debuteerde de linkspoot op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Tot op heden is Wijndal met zeventien jaar en 68 dagen de jongste debutant van AZ ooit. Uiteindelijk speelde de linksback 142 wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij goed was voor vier goals en 27 assists. Afgelopen seizoen was Wijndal tevens aanvoerder.

Ook Napoli, West Ham United en Sevilla waren geïnteresseerd in de linksback. Uiteindelijk heeft Ajax dus aan het langste eind getrokken.

Volg VoetbalNieuws hier op Instagram!

Wijndal Instagram

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!