Nieuws

Duitsland treedt 'consequent' op tegen Nederlandse fans: 'Duels met hoog risico'

Duitsland treedt 'consequent' op tegen Nederlandse fans: 'Duels met hoog risico'

03-11-2021 10:37

In Duitsland is de politie in de opperste staat van paraatheid voor het bezoek van Ajax- en Feyenoord-supporters deze week. De lokale bevoegdheden bereiden zich voor op een grootschalige operatie.

Ajax neemt het woensdagavond in het kader van de Champions League op tegen Borussia Dortmund, terwijl Feyenoord-fans een dag later neerstrijken in de hoofdstad Berlijn voor de Conference League-wedstrijd tegen Union Berlin. Naar aanleiding van de vele rellen in Nederland de voorbije weken, is de Duitse politie zeer op haar hoede. "We bereiden ons voor op een grootschalige operatie", stelt Oliver Peiler, hoofdinspecteur van de politie Dortmund, tegen De Telegraaf.

"Vanwege de bekende rivaliteit tussen Nederlandse en Duitse fans hebben we veel manschappen in het centrum en rond het stadion", vervolgt hij. Peiler erkent dat er ruim duizend hulpdiensten aanwezig zullen zijn om eventuele clashes tussen de Ajax- en Dortmund-aanhang in het gareel te houden. "We zullen zeer consequent optreden tegen criminelen."

De politie van Berlijn heeft ook maatregelen genomen om mogelijke confrontaties tussen Feyenoord- en Union-fans tegen te gaan. Woordvoerder Stefan Petersen-Schümann van de Berlijnse politie laat aan De Telegraaf weten dat 'alle registers worden opengetrokken'. "Dit is een wedstrijd met een hoog risico. Daar zijn de maatregelen dan ook op gericht. Om tactische redenen kunnen we niet meer concrete details geven." De verwachting is dat er tussen de zeven- en achtduizend Feyenoord-supporters in de Duitse hoofdstad zullen zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!