Transfernieuws

Voormalig FC Barcelona- en AC Milan-middenvelder kondigt voetbalpensioen aan

Voormalig FC Barcelona- en AC Milan-middenvelder kondigt voetbalpensioen aan

28-06-2022 15:30

Kevin-Prince Boateng staat voor zijn laatste seizoen als profvoetballer. De 35-jarige middenvelder kondigt dinsdag aan zijn schoenen na afloop van de jaargang 2022/23 aan de wilgen te hangen.

Momenteel staat de voetbalnomade onder contract bij Hertha BSC, waarmee hij zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Tijdens het trainingskamp in Kienbaum stond hij de aanwezige pers te woord. "Dit zal zeker mijn laatste seizoen zijn als actieve profvoetballer", zo citeerde het Duitse RBB24 de Ghanees international.

In zijn actieve carrière versleet maar liefst veertien verschillende clubs. De spelverdeler begon zijn loopbaan in 2005 in Berlijn en gaat daar dus ook afsluiten. "Ik zal alles opnieuw doen voor de club, ook voor mezelf. En dan is het voorbij", aldus Boateng. Hij kwam onder meer uit voor AC Milan, FC Barcelona, Schalke 04, Tottenham Hotspur en Besiktas. Bij Hertha BSC speelt met Jurgen Ekkelenkamp een Nederlander samen met de in Duitsland geboren Ghanees.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!