Transfernieuws

'Girona geïnteresseerd in 'hoofdpijndossier' van Barcelona met flink salaris'

'Girona geïnteresseerd in 'hoofdpijndossier' van Barcelona met flink salaris'

21-06-2022 08:41 Laatste update: 15:06

Girona is geïnteresseerd in Samuel Umtiti van FC Barcelona. De Catalaanse promovendus wil de centrale verdediger graag overnemen van Barcelona, die de Frans-Kameroense speler vooral als hoge kostenpost beschouwt.

Dat bevestigt Girona-voorzitter Pere Guardiola, de broer van Manchester City-manager Pep. "We sluiten niet uit dat hij voor Girona gaat tekenen. Maar over deze dingen kan je beter met de technisch directeur en trainer spreken", zegt Guardiola tegenover radiostation Cadena SER

Umtiti won in 2018 nog het WK met Frankrijk en was twee seizoenen lang sterkhouder bij de Blaugranas, maar wegens blessureleed is de verdediger op de achtergrond beland. Het afgelopen seizoen speelde de Franse international slechts één duel voor de nummer twee van Spanje. De verdediger strijkt een hoog salaris op bij Barça en de club wil dolgraag het salarishuis naar beneden halen om de komst van Robert Lewandowski te bewerkstelligen. 

Een transfer van Umtiti zou daarbij kunnen helpen. Het contract van de verdediger werd al eens verlengd, zodat zijn hoge salaris over een langere periode kon worden uitbetaald. De Kameroener ligt tot 2026 vast bij Barça. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!