Nieuws

Uitgesproken Mignolet weet waar het fout ging voor België: Dat is geen excuus

Uitgesproken Mignolet weet waar het fout ging voor België: "Dat is geen excuus"

06-06-2022 23:41
0

Simon Mignolet maakte geen beste beurt met België tegen Nederland afgelopen vrijdag. De doelman was de vervanger van Thibaut Courtois, en kreeg er gelijk vier om de oren.

Mignolet weet de zere vinger op te leggen. “We waren niet op niveau, kregen te weinig kansen en gaven te veel weg", zei hij maandag. “We zullen de beelden bekijken en zien wat we kunnen verbeteren. Van slechte wedstrijden leer je soms het meest. Tegen Polen moeten we samen op het veld reageren”, aldus de doelman van Club Brugge.

De wedstrijden in de Nations League zijn ook voor België een van de laatste testkezen. “Het is duidelijk dat we met het oog op het WK nog veel kunnen veranderen", vervolgde Mignolet. “Op alle vlakken kunnen we beter."

Aan een gebrek aan motivatie aan het einde van een slopend seizoen heeft het volgens Mignolet niet gelegen. “Daar is geen sprake van. Er kan vooraf wel eens gezegd worden dat de Nations League niet belangrijk is, maar als je op het veld staat, zet je je volledig in. Dan denk je niet meer aan dat lange seizoen. Nog vier interlands spelen na zo'n zwaar seizoen is misschien niet prettig, maar een excuus is het niet."

België neemt het aanstaande woensdag op tegen Polen. Nederland speelt tegen Wales, dat zich afgelopen zondag ten koste van Oekraïne plaatste voor het WK in Qatar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie