Nieuws

Feyenoord-finale vergeleken met WK-finale 2010: Ervaring kan het verschil maken

Feyenoord-finale vergeleken met WK-finale 2010: "Ervaring kan het verschil maken"

22-05-2022 10:44

Bert van Marwijk denkt dat ervaring doorslaggevend gaat zijn in de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma. De voormalig bondscoach trekt een vergelijking met de WK-finale van Oranje in 2010.

"Met ervaring is het vaak toch anders om een finale te spelen. Ik heb het zelf meegemaakt in Zuid-Afrika", stelt Van Marwijk tegenover Voetbal International. "Spanje speelde de WK-finale met vrijwel hetzelfde elftal dat twee jaar eerder het EK had gewonnen. Daarnaast hadden zo goed als alle spelers al een keer een Champions League gewonnen."

"Bij ons had niemand een EK gewonnen en Wesley Sneijder won dat jaar de Champions League met Inter, daarvoor waren alleen Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst daarin geslaagd", gaat de oud-trainer verder. "Ervaring kan het verschil maken." Van Marwijk stelt wel dat naast Feyenoord ook AS Roma niet over die ervaring beschikt.

"Ik schat het in op fifty-fifty. Misschien maakt Feyenoord wel meer kans", aldus Van Marwijk. "Iedereen weet wat Mourinho gaat doen, namelijk hetzelfde als vijf jaar geleden met Manchester United tegen Ajax. Daar kan Feyenoord zich op instellen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!