Nieuws

Fàbregas (35) wil zich revancheren na verloren jaar: 'Ik wil het niet zo eindigen'

Fàbregas (35) wil zich revancheren na verloren jaar: 'Ik wil het niet zo eindigen'

14-05-2022 17:10

Cesc Fabregas is nog altijd niet bereid om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De 35-jarige spelmaker kampte dit seizoen met een blessure die hem sinds september aan de kant houdt en de Spanjaard is vastbesloten zijn carrière niet op zo een wijze af te sluiten. 

Naar eigen zeggen was het "het slechtste seizoen uit zijn carrière", aldus Fabregas. In een uitgebreid interview met The Times laat de oud-speler van onder meer FC Barcelona en Arsenal FC nog niet klaar te zijn met het spelletje. "Ik weet niet wat ik komend seizoen ga doen, maar ik weet wel dat ik niet zo wel wil eindigen", zegt Fabregas. "Wat ik de afgelopen negentien jaar heb opgebouwd, dat kan ik niet weggooien na één verloren jaar."

De aanvallende middenvelder verlaat komende zomer transfervrij AS Monaco en denkt nog op een hoogste niveau mee te kunnen. "Ik wil gewoon spelen en genieten. Ik denk dat ik nog een jaar of één, twee mee kan en op mijn hoogtepunt stoppen: dat doe ik liever dan nu stoppen, met een slecht gevoel", besluit Fabregas. De Spanjaard begon in 2003 zijn profcarrière en maakte veel indruk bij The Gunners. In 2011 vertrok Fabregas naar FC Barcelona, drie jaar later keerde de speler terug naar Londen om aan de slag te gaan bij Chelsea FC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!