Update: Bizarre situatie dichterbij: Senesi opgeroepen door Argentijnse bondscoach

Update: Bizarre situatie dichterbij: Senesi opgeroepen door Argentijnse bondscoach

13 mei - 23:23 Laatste update: 23:47
Marcos Senesi 1 Reacties

Marcos Senesi staat voor een interessante keuze. De verdediger is geboren in Argentinië, maar zou kunnen kiezen voor een interlandloopbaan bij Italië. Beide ploegen spelen de komende zomer tegen elkaar en volgens Varsky Sports kan Senesi een oproep van het Italiaanse elftal verwachten.

De verdediger van Feyenoord heeft nog altijd zijn debuut niet gemaakt voor Argentinië en daarom hopen de Italianen toe te slaan. Bondscoach Roberto Mancini hoopt Senesi te kunnen selecteren voor het duel met Argentinië. Mochten de Argentijnen nu ook beslissen om hem op te roepen, wordt Senesi de eerste voetballer ooit die door twee verschillende landen voor dezelfde wedstrijd wordt opgeroepen.

Gezien het feit dat Senesi jeugdwedstrijden heeft gespeeld voor Argentinië, lijkt de kans aannemelijk dat hij daar zijn voorkeur aan geeft. Beide landen nemen het tegen elkaar op voor de Finalissima, de strijd tussen de EK-winnaar en de Copa América-winnaar.

Update: Het lijkt er steeds meer op dat Senesi de eerste speler ooit wordt die door twee landen voor dezelfde wedstrijd wordt opgeroepen. De Feyenoord-verdediger is door Lionel Scaloni opgenomen in de voorlopige selectie van Argentinië. Eerder werd al duidelijk dat de kans erg groot is dat Senesi ook door Italië wordt geselecteerd. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie