Ajax presenteert Schreuder: 'Enorm naar mijn zin gehad bij de club'

Ajax presenteert Schreuder: 'Enorm naar mijn zin gehad bij de club'

12 mei - 16:05 Laatste update: 16:39
Eredivisie 1 Reacties

Alfred Schreuder wordt de nieuwe trainer van Ajax. De 49-jarige oefentrainer van Club Brugge tekent in de Johan Cruijff Arena een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Hij volgt in Amsterdam de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag op.

Ajax betaalt naar verluidt de gelimiteerde transfersom van anderhalf miljoen euro aan Club Brugge. De oefenmeester is geen onbekende in Amsterdam, hij was van januari 2018 tot medio 2019 namelijk al werkzaam bij Ajax als assistent-trainer van Ten Hag. Hij beleefde in deze periode grote successen en haalde op een haar na de finale van de Champions League.

Schreuder is enorm blij met zijn overstap naar Amsterdam. "Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp", zegt hij op de officiële kanalen van Ajax. Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club. Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt."

Edwin van der Sar is erg te spreken over de kwaliteiten van de 49-jarige oefenmeester. "Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof", aldus de algemeen directeur van Ajax. "Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities. We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie