Breaking news

Chelsea heeft beet en vindt Abramovich-opvolger: verkoop voor vijf miljard euro

Chelsea heeft beet en vindt Abramovich-opvolger: verkoop voor vijf miljard euro

07-05-2022 10:07

Chelsea is per direct verkocht aan een nieuwe eigenaar, geleid door zakenman Todd Boehly. Daarmee is het tijdperk van de Rus Roman Abramovich in Londen definitief ten einde. In totaal is er zo'n vijf miljard euro gemoeid met de verkoop.

De nieuwe partij investeert drie miljard euro om de aandelen van Abramovich over te nemen. De overige twee miljard euro wordt geïnvesteerd in de toekomst van Chelsea. Stamford Brigde, de jeugdopleiding, de vrouwenafdeling, Kingsmeadow (waar Chelsea O23 en de vrouwenploeg hun wedstrijden spelen) en de Chelsea Foundation vallen hieronder.

Dat The Blues verkocht zouden worden, hing al een tijd in de lucht. De bankrekeningen van Abramovich werden bevroren door de Britse overheid, omdat hij nauwe banden zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin, die in februari Oekraïne binnenviel. In een eerder stadium maakte Abramovich zelf al bekend pas op de plaats te maken. De overheid moet enkel de verkoop van Chelsea nog goedkeuren.

Abramovich stapte in 2003 in bij The Blues en kocht de club destijds voor 160 miljoen euro. Daarnaast investeerde hij naar verluidt meer dan een miljard euro in de club. Na zijn aanstelling kreeg Chelsea de status van Europese topclub en werd zowel in 2012 als in 2021 beslag gelegd op de Champions League-eindzege, het hoogtepunt in de clubgeschiedenis. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!