Griekse recordkampioen mag wéér juichen: derde landstitel op rij is een feit

04-05-2022 21:39

Olympiakos Piraeus heeft zich woensdag voor de derde keer op rij gekroond tot kampioen van Griekenland. Tegen PAOK Saloniki werd in de tweede helft een achterstand weggepoetst waardoor de ploeg zich voor de 47ste keer in de clubhistorie kroonde tot kampioen in eigen land.

PAOK Saloniki - met oud-Feyenoorder Diego Biseswar in de gelederen - gold lange tijd als belangrijkste uitdager van de Griekse recordkampioen maar verkeert de voorbije weken in dramatische vorm. In de laatste zeven officiële duels werd er niet meer gewonnen en ook in eigen huis lukte het wederom niet tegen Olympiakos.

Thomas Murg schoot de thuisploeg in de eerste helft nog op een vroege 1-0 voorsprong. In het tweede bedrijf rechtte Olympiakos de rug en kwam het op de achterstand te boven dankzij treffers van achtereenvolgens Rony Lopes en Oleg Reabciuk. De club uit de havenstad Piraeus speelde zich volwassen naar de 1-2 overwinning en pakte daarmee de landstitel.

De 47ste landstitel is geen record in Europa. Glasgow Rangers en Celtic pakten meer kampioenschappen, net als het Noord-Ierse Linfield.