Nieuws

'Toekomst Chelsea alsnog mogelijk in gevaar: Abramovich wil geld terugzien'

'Toekomst Chelsea alsnog mogelijk in gevaar: Abramovich wil geld terugzien'

03-05-2022 21:07

De toekomst van Chelsea FC kan mogelijk alsnog in gevaar komen. Roman Abramovich wil geen afstand doen van de lening die The Blues bij hem hebben openstaan, weten Britse media te melden.  

Abramovich moest zware sancties verduren na de Russische invasie van Oekraïne, waardoor de Russische miljardair twee maanden geleden de Londense club te koop zette. Destijds liet de oligarch weten niet zijn leningen aan de club terug te vragen, die opgeteld bijna twee miljard euro bedragen. Abramovich beloofde om de opbrengst van de clubverkoop aan goede doelen te schenken voor de slachtoffers van de oorlogssituatie in Oekraïne. 

De mogelijke nieuwe eigenaren van Chelsea kregen onlangs echter de horen dat Abramovich wel degelijk (een deel van) de lening wil terugzien. De Britse overheid zal daar absoluut niet mee instemmen, weten Sky Sports en The Times te melden. 

Britse media spreken van een serieus obstakel. Als Abramovich zijn verlies niet voor lief neemt, is de toekomst van The Blues in groot gevaar. De licentie van de Premier League-club loopt eind mei af en voor die tijd moet de club een nieuwe eigenaar vinden en het financiële plaatje in orde hebben. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!