Sparta pakt belangrijk punt in degradatiestrijd, Van Crooij scoort in extremis

30-04-2022 22:53 Laatste update: 23:03

Maurice Steijn heeft als kersverse trainer van Sparta Rotterdam zijn eerste punt alvast binnen. Sparta stond zaterdag lange tijd achter tegen AZ, maar een vrije trap vann Vito van Crooij bracht in de slotseconde alsnog een punt naar Het Kasteel. AZ druipt af en doet slechte zaken in de strijd om plek vier.

AZ begon in de openingsfase met de bal, maar Sparta probeerde meteen druk te zetten. Na de eerste tien minuten leverde dat maar weinig kansen op en de Rotterdammers zakten langzaam in. Twente had het betere van het spel en had zeker kansen om in de eerste helft de openingstreffer te maken. De grootste kans was voor Tijjani Reijnders, maar doelman Maduka Okoye wist de 0-1 te voorkomen. Sparta werd achteruit gedrukt, maar overleefde de eerste heflt.

In het tweede bedrijf kwam AZ vroeg op voorsprong door Pavlidis. De spits werd weggestuurd door Zakaria Aboukhlal en faalde niet tegenover doelman Okoye. Het doelpunt werd nog gecontroleerd op buitenspel, maar werd goedgekeurd door de VAR. AZ ging op zoek naar de 0-2 en Sparta had in deze fase van het duel weinig te vertellen. In de slotfase ging Sparta opportunistischer spelen en dat leidde tot een grote kans voor Sven Mijnans, maar zijn inzet ging van dichtbij over.

In de absolute slotseconde kwam Sparta alsnog langszij. Van Crooij schoot een vrije trap fantastisch binnen, waardoor Sparta een potentieel zeer belangrijk punt overhoudt aan het vermakelijke duel op Het Kasteel. AZ snijdt zichzelf in de vingers, maar heeft geluk dat concurrent FC Twente eerder op de avond ook gelijkspeelde. De achterstand op laatstgenoemde blijft drie punten. Sparta blijft hekkensluiter, maar staat nu wel in punten gelijk met PEC Zwolle en Willem II.