Reactie

'Ik denk dat het huidige Ajax nóg beter is dan de ploeg van 2019'

'Ik denk dat het huidige Ajax nóg beter is dan de ploeg van 2019'

20-10-2021 16:32

Youri Mulder heeft dinsdagavond zijn ogen uitgekeken. In België komt de oud-international superlatieven tekort om het spel van Ajax tegen Borussia Dortmund te beschrijven.

"Ik heb zelden een ploeg zo goed zien voetballen", zegt Mulder bij Sporza. "Prestaties zoals die van Ajax, met dergelijke spelkwaliteit, snelheid, techniek... Ik kan ze op één hand tellen. Wat Ajax gisteren toonde was zeer zeldzaam, een absoluut genot om mee te maken."

Erik ten Hag is de architect van het Ajax-collectief. Mulder kent de succestrainer al jaren. "Zijn hand is al zichtbaar sinds de succescampagne in de Champions League toen Ajax in de halve finale strandde. Nadien zijn heel veel spelers vertrokken. Erik maakt de spelers echt beter."

Mulder zou het huidige Ajax niet inruilen voor de ploeg die in 2019 de halve finale haalde. "Ik denk dat de huidige ploeg nóg beter is, het is nog meer een collectief. Destijds steunde de ploeg nog veel op de individuele klasse van jongens als Ziyech, De Jong en De Ligt, hun centrale as."

"Nu is de kwaliteit meer uitgebalanceerd. Timber, amper 20, schakelde gisteren Haaland gewoon uit. Met Martinez en Alvarez heb je twee Zuid-Amerikanen die voor onverzettelijkheid zorgen, maar ook technisch heel goed zijn. Met Tadic en Blind heb je dan nog tonnen ervaring."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!