Nieuws

Laporta heeft spijt van laat ontslag Koeman: 'Je gaat dingen nu anders zien'

Laporta heeft spijt van laat ontslag Koeman: 'Je gaat dingen nu anders zien'

08-03-2022 08:58

Joan Laporta zegt spijt te hebben dat hij Ronald Koeman niet eerder heeft ontslagen bij FC Barcelona. De voorzitter van de Catalanen zegt uiteindelijk blij te zijn met het vertrek van de Barça-legende, al is hij hem ook dankbaar.

Eind oktober moest Koeman zijn spullen pakken na een 1-0 verlies tegen Rayo Vallecano. De positie van de oud-verdediger stond al een tijdje ter discussie.

"Naarmate de tijd verstrijkt, ga je dingen anders zien", zegt Laporta tegenover Barça TV. "Je gaat dan dingen zien die je eerst niet zag. Uit respect voor Koeman namen we het winnen van de Copa del Rey mee in onze keuze om hem te behouden."

"Op een gegeven moment ging het niet meer en moest ik een pijnlijke beslissing nemen", vervolgt de bestuurder. "Ik had eerder naar mijn intuïtie moeten luisteren, maar daar kan je je leven niet door laten leiden. Uiteindelijk is het een goede keus geweest, want we staan er nu beter voor."

Koeman liet weten dat zijn ontslag bij FC Barcelona veel pijn deed. "Als Koeman heeft gezegd dat het hem pijn doet, hoop ik dat dat gevoel snel verdwijnt", meldt Laporta. De oud-bondscoach van Oranje zit momenteel nog zonder club, maar heeft al aangegeven niet open te staan voor Ajax of PSV. Een hernieuwde samenwerking met de KNVB ziet Sneeuwvlokje wél zitten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!