Exclusive

Wie is Iker Almena, het jonge Spaanse transfertarget van PSV en Ajax?

Wie is Iker Almena, het jonge Spaanse transfertarget van PSV en Ajax?

31 augustus - 08:14

Ajax en PSV strijden allebei om de handtekening van Iker Almena, een groot voetbaltalent van Girona FC. Wie is deze speler precies en wat kunnen we eventueel van hem verwachten? VoetbalNieuws schetst een portret!

Wie is Iker Almena?

Iker Almena Horcajo werd op 4 mei 2004 geboren in L'Hospilat de Llobregat, een buitenwijk van Barcelona, Spanje. Hij is momenteel dus 19 jaar oud en begon met voetballen bij de Cornellà Youth, een opleidingsinstituut binnen de stad. Via EF Gava en CF Can Vidalet, twee grote amateurclubs, kwam hij pas in 2022 in de jeugd van Girona FC terecht.

Daar maakte de van oorsprong linkspotige middenvelder vooral indruk op de aanvallende flanken. Almena begon bij Girona met spelen in het tweede elftal, maar maakte een stormachtige ontwikkeling door. Aan het begin van het seizoen 2023/2024 werd hij opgenomen in het eerste elftal van de club, maar een debuut laat vooralsnog op zich wachten. Hij zat daarentegen wel in iedere competitiewedstrijd op de bank.

Interesse Ajax en PSV in Iker Almena

De ontwikkeling van 1,78 meter lange speler is PSV en Ajax dus niet onopgemerkt gebleven. Datzelfde geldt naar verluidt overigens voor Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. De Eindhovenaren en de Amsterdammers hebben al contact gezocht met Almena’s entourage, maar Girona hoopt hem nog langer in te lijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s