Van Wonderen in belangstelling van meerdere subtoppers: 'Hij is de kroonprins'

Van Wonderen in belangstelling van meerdere subtoppers: 'Hij is de kroonprins'

17 januari - 16:14
Eredivisie 0 Reacties

RTV Oost-verslaggever Tijmen van Wissing heeft duidelijkheid gegeven over de vermeende interesse van sc Heerenveen in Kees van Wonderen. FC Groningen is daarnaast ook in de markt voor de trainer die na afloop van dit seizoen bij Go Ahead Eagles vertrekt.

In de Sportcast van Omrop Fryslân bespreekt Van Wissing de coach, die in de belangstelling van diverse clubs staat. "Kees van Wonderen is momenteel de kroonprins van het coachesgilde. Niet alleen Heerenveen wil hem, ook Groningen heeft hem laten weten interesse in hem te hebben. En meer clubs hebben interesse in hem."

Een stap hogerop lonkt in ieder geval voor de oefenmeester, verzekert Van Wissing. "Het is nog onzeker wat hij gaat doen. Dat hij een vervolgstap gaat zetten naar de subtop in Nederland is duidelijk." De belangrijkste tactische capaciteit van Van Wonderen is volgens de journalist 'de basis' die hij legt in een elftal. "Vorig jaar hielden ze 25 keer de nul. Dat is een record."

Het is volgens de journalist van de regionale omroep niet per se uitgesloten dat Van Wonderen naar het noorden vertrekt voor een nieuwe uitdaging. "En wat gebeurt er bij Twente? Ook daar zingt zijn naam in de buurt. Hij was daar assistent-trainer in de tijd van het kampioenschap", besluit Van Wissing.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie