Nieuws

'Argentijn die beslissende penalty nam op WK aangeklaagd voor seksueel misbruik'

'Argentijn die beslissende penalty nam op WK aangeklaagd voor seksueel misbruik'

30-03-2023 23:29 Laatste update: 23:32
1

Gonzalo Montiel is aangeklaagd wegens seksueel misbruik. De Argentijnse verdediger zou op zijn verjaardag in 2019 een vrouw hebben misbruikt met penetratie. Montiel was afgelopen winter nog de held in zijn land, nadat hij in de WK-finale tegen Frankrijk de winnende penalty binnenschoot. 

De advocaat van het vermeende slachtoffer, Raquel Hermida Leyanda, geeft op de Spaanse radio tekst en uitleg over de aantijgingen. "Het gaat om een incident uit 2019. Het betreft hier een aanklacht voor seksueel misbruik met penetratie. Het voorval vond plaats op de verjaardag van Montiel. Waarom de vrouw zich pas vier jaar later heeft gemeld is onbekend."

"Op 1 januari 2019 werd de dame uitgenodigd op de verjaardag van Montiel", vervolgt de advocaat. "Het meisje had hem al twee keer eerder gezien. Op een gegeven moment verloor ze op het feestje volledig het bewustzijn. Ze werd wakker op de stoep van het huis en wist niets meer. De medische testen wezen wel uit dat ze seks heeft gehad." De vrouw zal ook aangifte tegen de moeder van Montiel doen, zij zou haar namelijk hebben bedreigd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!