Transfernieuws

'Feyenoord kan transferrechten Gimenez bijkopen tot een maximum van 90 procent'

'Feyenoord kan transferrechten Gimenez bijkopen tot een maximum van 90 procent'

28-03-2023 16:03

Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam van Voetbal International weet dat Feyenoord de mogelijkheid heeft om Santiago Gimenez voor negentig procent in te lijven. Momenteel zouden de Rotterdammers zo'n zeventig procent van de transferrechten op de Mexicaan bezitten.

Begin maart bracht ESPN Mexico naar buiten dat Feyenoord vijftig procent van de transferrechten op Gimenez zou bezitten en daar vier miljoen euro voor had betaald. Algemeen directeur Dennis Te Kloese ontkrachtte tegenover de NRC die berichtgeving. 'Dat bedrag ligt lager, zegt Te Kloese, maar hij wil over de hoogte niks zeggen', schreef de kwaliteitskrant al op 6 maart.

VI weet nu hoe de vork precies in de steel zit. "Feyenoord heeft momenteel zeventig procent van de transferrechten op Gimenez", vertelt Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. "Dan kunnen ze er nog twintig procent bijkopen, dus dan hebben ze uiteindelijk negentig procent. Dus als er een heel goed bod voor hem komt, dan houd je dat geld in ieder geval wel in je eigen organisatie. Maar een goede spits vinden is ook elke keer weer lastig."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!