Nieuws

Opsteker voor Feyenoord, transferrechten op Gimenez blijken groter dan aangenomen

Opsteker voor Feyenoord, transferrechten op Gimenez blijken groter dan aangenomen

06-03-2023 10:40
1

De transferconstructie rond de zomerse overgang van Santiago Gimenez van Cruz Azul naar Feyenoord zit anders in elkaar dan eerder geschetst werd door de Mexicaanse tak van ESPN. De koploper van de Eredivisie blijkt meer transferrechten op de spits te bezitten dan vooraf aangenomen. Dat zegt Dennis Te Kloese tegenover het NRC.

Volgens informatie van het Mexicaanse medium betaalden de Rotterdammers een transfersom van vier miljoen euro voor de helft van de transferrechten van Gimenez. 'Dat bedrag ligt lager, zegt Te Kloese, maar hij wil over de hoogte niks zeggen', schrijft de kwaliteitskrant in de maandageditie van het dagblad.

Het percentage van de transferrechten dat Feyenoord bezit, ligt volgens Te Kloese hoger. Bij bepaalde prestaties - zoals het aantal wedstrijden en het aantal doelpunten dat de international maakt - is Feyenoord contractueel verplicht om percentages 'bij te kopen'. Hoeveel het huidge percentage dat de Stadionclub Gimenez in handen heeft, blijft echter onduidelijk.

'Deze constructie, die niet gebruikelijk is, gaf Feyenoord enige zekerheid, zegt Te Kloese: als Giménez weinig zou spelen, zouden ze dat geld voor de extra transferrechten niet kwijt zijn', aldus het NRC. Inmiddels is Gimenez uitgegroeid tot onbetwiste waarde in de punt van de aanval bij Feyenoord. De teller staat op zeventien doelpunten en twee assists in 36 optredens.