Nieuws

De Jong geniet van Sangaré: 'Volgens mij kon hij niet beter, een prachtige goal'

De Jong geniet van Sangaré: 'Volgens mij kon hij niet beter, een prachtige goal'

02-03-2023 21:36

Luuk de Jong is erg blij met de bekerzege tegen ADO Den Haag. De kritische PSV-aanvoerder baalt dat hij niet heeft gescoord, maar genoot wel met volle teugen van de prachttreffer van teamgenoot Ibrahim Sangaré.

"Je wint, je gaat verder in de beker, dat is perfect", steekt De Jong van wal in gesprek met ESPN. "Maar als je kritisch bent waren we af en toe te slordig in de eerste helft. Als je de kansen ziet, denk ik dat je die vierde, vijfde of zesde wel moet maken."

De Jong kon op het veld niet het verschil maken met een doelpunt. "Helaas kun je niet elke wedstrijd scoren, maar ik blijf gewoon werken voor het team. Gelukkig gaf ik nog de assist voor de 3-0, dat was denk ik wel de nekslag voor hen, al maakten zij daarna nog wel een heel mooie goal. Maar je wil zelf ook altijd scoren, zeker."

De assist die De Jong gaf op Sangaré leverde een prachtige treffer op. Dit zorgde voor veel blijdschap bij de PSV-aanvoerder. "Wat een wereldgoal was dat, zeg. Volgens mij kon hij niet beter, een prachtige goal. Ik ben benieuwd waar hij gaat eindigen bij de verkiezing voor Doelpunt van het Jaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!