Nieuws

Opmerkelijke maatregel Chinese overheid: verbod op tattoos voor sporters

Opmerkelijke maatregel Chinese overheid: verbod op tattoos voor sporters

30-12-2021 13:14

De Chinese overheid wil een verbod op tatoeages bij sporters. Ook roept het sporters op om al gezette tattoos te laten verwijderen. China wil dat onder meer voetballers het goede voorbeeld geven voor de maatschappij.

'Het is voor de nationale team en de O23 ten strengste verboden om nieuwe tattoo's te nemen en degenen die ze al hebben, wordt geadviseerd deze zelfs te verwijderen', klinkt het statement van het Chinese Ministerie van Sport. 'Als er speciale omstandigheden zijn waar het team mee instemt, moeten spelers ze tijdens trainingen en wedstrijden verbergen.' 

Spelers mét tattoos, worden vanaf nu uitgesloten van wedstrijden met de nationale ploeg van China. Het nemen van tatoeages heeft in het land de voorbije jaren een vlucht genomen, maar de overheid doet er alles aan om het in te dammen. In 2018 vroeg de Chinese overheid sporters voor het eerst om tattoos te verbergen, door bijvoorbeeld met lange mouwen te spelen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!