Reactie

Ligue 1-sensatie over Oranje: Spelers in het buitenland worden altijd gezien

Ligue 1-sensatie over Oranje: "Spelers in het buitenland worden altijd gezien"

07-02-2023 09:56
1

Branco van den Boomen, afgelopen weekend nog trefzeker tegen Paris Saint-Germain, doormaakt een stormachtige ontwikkeling in de Ligue 1. De revelatie van Toulouse durft nog niet te dromen van het Nederlands elftal, maar de deur staat wat hem betreft wagenwijd open, vertelt hij in gesprek met ESPN.

Afgelopen seizoen promoveerde de middenvelder met Toulouse naar de Ligue 1 en ook op het hoogste niveau van Frankrijk laat hij zich gelden. Deze jaargang was hij tot nu toe goed voor liefst vijf doelpunten en acht assists. Van den Boomen zegt nog geen belletje vanuit Zeist te hebben gehad. "Ik denk: dromen mag altijd, maar ik ga er sowieso niet vanuit", vertelt de spelverdeler aan ESPN.

De 27-jarige Eindhovenaar stelt dat hij vooral zo door moet blijven gaan. "Je stelt jezelf doelen als speler, het zou natuurlijk mooi zijn. Spelers die het in het buitenland goed doen, worden altijd gezien. Ik hoop dat ik zo door kan gaan, dan weet je nooit wat er kan gebeuren."

Paris Saint-Germain-uit

Het uitduel met PSG van zaterdag ging nipt verloren met 2-1. Van den Boomen kreeg het Parc des Princes stil door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. "Het is lastig te zeggen, ook omdat we in de laatste minuut nog een kans hadden. Je baalt er wel van, maar ik was ook wel trots op het hele team. Dat ik zelf een goal maak, is natuurlijk mooi. Het is wel jammer dat je niet een puntje pakt."

Of hij nog gesproken heeft met PSG-spelers? "Messi was een beetje boos op mij, omdat ik met de scheidsrechter met hem in discussie kwam. Ik had ook met Danilo gesproken over zijn tijd bij Roda, omdat hij tijdens de wedstrijd merkte dat wij Nederlands praatten. Hij was de enige die een praatje maakte, de rest ging naar de fans en naar binnen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!