Nieuws

Berlusconi ziet voorwaarde voor veelbesproken gemaakte Monza-belofte uitkomen

Berlusconi ziet voorwaarde voor veelbesproken gemaakte Monza-belofte uitkomen

30-01-2023 12:14 Laatste update: 12:14

Niet de selectie van AC Monza, maar Silvio Berlusconi stond in de belangstelling nadat de club zondag met 0-2 had gewonnen van Juventus. De voormalig premier van Italië en eigenaar van de club uit Milaan had zijn spelers in het verleden 'een bus vol sletten' beloofd als er dit seizoen van een topclub gewonnen zou worden.

Eerder dit seizoen deed Berlusconi de belofte aan de selectie. De uitspraken van de 86-jarige Italiaan werden gefilmd, wat voor veel ophef zorgde in het land. 'Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat zo’n kleedkamergrap voor zoveel ophef en kwaadaardige reacties zou zorgen. Ik heb medelijden met deze critici', waren zijn woorden destijds op Twitter.

Na de overwinning bij Juventus werd Berlusconi op zijn eerder beloofde woorden gewezen. "Ik ben al honderd keer gebeld en gevraagd of ik mijn belofte na ga komen", aldus de bestuurder tegen de Italiaanse krant La Repubblica. Of de Italiaan zijn belofte daadwerkelijk na is gekomen, is nog onbekend. Het social media-team van Monza speelde er in ieder geval goed op in.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!