Opinie

Aboukhlal: Laatste weken waren een droom, we zijn een hechte ploeg geworden

Aboukhlal: "Laatste weken waren een droom, we zijn een hechte ploeg geworden"

16-12-2022 10:16 Laatste update: 11:08
1

Zakaria Aboukhlal heeft op de afsluitende persconferentie voorafgaand aan de troostfinale met lovende woorden gesproken over bondscoach Walid Regragui. Volgens AZ- en PSV'er heeft de keuzeheer gezorgd voor een sterke band tussen de spelers onderling.

"We zijn heel blij met hem", steekt Aboukhlal van wal op het persmoment. Hij heeft heel veel voor elkaar gekregen, op technisch en tactisch vlak. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat we een hechte ploeg zijn geworden. Ook de invallers delen mee in het succes. Zij zijn niet ontevreden meer. Dat is wel eens anders geweest."

Pas in augustus kwam Regragui aan het roer te staan bij Marokko, nadat Vahid Halilhodzic was ontslagen. Onder de 47-jarige Marokkaan werd Aboukhlal geen vaste waarde. "Maar ik ben er vaak ingekomen", pareert hij. "Voor mij zijn de laatste weken een droom geweest. Ik ben 22 jaar en speelde met Marokko een halve finale tegen Frankrijk op een WK. Dat had tot voor kort toch niemand durven denken?"

In Nederland werden de prestaties van De Leeuwen van de Atlas op de voet gevolgd door de Marokkaanse gemeenschap. "Het was heel leuk om te zien hoe onze Marokkaanse ploeg ook in Nederland is gaan leven", vervolgt Aboukhlal. "We stonden als eerste ploeg uit Afrika ooit in een halve finale van een WK. Zaterdag spelen we als eerste ploeg om de derde plaats van een WK. We nemen dat duel zeker serieus. Derde worden zou prachtig zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie