Reactie

Noppert is weer zijn nuchtere zelf: 'Zo'n bootje is ook weer nieuw voor mij'

Noppert is weer zijn nuchtere zelf: 'Zo'n bootje is ook weer nieuw voor mij'

06-12-2022 12:53
2

Voor Andries Noppert komen er veel nieuwe dingen op hem af tijdens dit WK. Buiten dat hij er in de wedstrijden moet staan, komt de Fries ook in aanraking met de nodige luxe.

Noppert heeft zich al een aantal wedstrijden geweldig geprofileerd, maar heeft wel één mooiste moment. "Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd, dus dan is het mooiste de wedstrijd tegen de Verenigde Staten", begint Noppert voor de camera’s van ESPN. De doelman van SC Heerenveen pakte in de eerste minuten een belangrijke bal van Christian Pulisic. "Als je dat balletje kan pakken is dat alleen maar goed. Als je de eerste pakt, dan denk je echt oké, dit geeft een goed gevoel."

Noppert oogt de rust zelf, wat hij ook beaamt. "Spanning heb ik niet echt en dat klinkt heel vreemd, maar ik probeer gewoon alles op de juiste manier te doen. Als ik dat denk gaat het meestal gewoon goed", aldus de international, waarvoor de omgeving in meerdere opzichten toch nieuw is. "Gisteren zijn we met een bootje gaan varen, zo’n bootje is voor mij ook nieuw. Het is leuk om dat mee te maken, daar kan ik wel van genieten."

Wat niet nieuw voor Noppert is, is het analyseren van videobeelden. "Ik bekijk de beelden waarvan ik denk dat ze goed voor mijn zijn. Om nou van iedereen alle schoten te gaan bekijken, dan ben ik een hele dag bezig. Je moet er toch altijd klaar voor zijn. Uiteindelijk moet ik ze gewoon tegenhouden", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie