Nieuws

'Hij neemt soms beslissingen met tranen in zijn ogen, maar hij neemt ze altijd'

'Hij neemt soms beslissingen met tranen in zijn ogen, maar hij neemt ze altijd'

19-11-2022 10:08 Laatste update: 10:12

Dirk Kuyt heeft alle vertrouwen in het Nederlands elftal en voornamelijk in Louis van Gaal. De voormalig aanvaller werkte op het WK in 2014 samen met de bondscoach en heeft enkel lof voor hem.

Kuyt geeft aan dat Van Gaal indruk heeft gemaakt op hem. "Hoe hij alles tot in het kleinste detail voorbereidt en vrijwel altijd al weet wat er gaat gebeuren, voordat het is gebeurd. Dat is een bijzondere gave, die ik bij geen enkele andere trainer heb gezien", vertelt de voormalig international tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij is altijd duidelijk. Hij neemt soms beslissingen met tranen in zijn ogen, maar hij neemt ze altijd. Daardoor is voor iedere speler zijn rol in het proces helder. Die duidelijkheid maakt de werkwijze van Louis op een WK, waar alles moet wijken voor de missie, zo geschikt."

De voormalig aanvaller stelt dat Van Gaal het altijd voor elkaar krijgt om er bij iedereen het maximale uit te halen. "Hij weet dat bij de één een aai over zijn bol helpt en de ander op zijn lazer moet krijgen. Kijk hoe hij richting het WK 2014 Wesley Sneijder zo boos maakte, dat hij er alles aan ging doen om Louis het tegendeel te bewijzen. En soms kan hij ook uit het niets een uitbrander geven richting de spelers of de media. Maar daarmee zet hij tijdens het toernooi de selectie wél op scherp. Spelers moeten bij Louis, letterlijk en figuurlijk, altijd op hun voorvoeten staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!