Nieuws

Ajax treft Bundesliga-verrassing en Becker in Europa: alles over FC Union Berlin

Ajax treft Bundesliga-verrassing en Becker in Europa: alles over FC Union Berlin

07-11-2022 14:47 Laatste update: 16:37

Ajax mag het in de tussenronde van de Europa League opnemen tegen FC Union Berlin. De Berlijnse verrassing was tot kort koploper van de Bundesliga en biedt genoeg uitdagingen voor de ploeg van Alfred Schreuder, die in de Champions League tekortschoot. VoetbalNieuws neemt een kijkje bij de club die in februari Ajax zal treffen. 

Club: 1. FC Union Berlin
Bijnaam: Die Eisernen (De IJzeren)
Trainer: Urs Fischer
Positie in competitie: 3
Vorm in laatste vijf duels: drie gewonnen, 2 verloren

De opkomst van Union is niet aan komen waaien: de Duitse club eindigde vorig seizoen als nummer vijf van Duitsland en mocht zich daarom melden in de Europa League. De Duitse club kwam in de groep terecht met Union Sint-Gillis, SC Braga en Malmö FF en werd tweede achter de Belgen. In de eigen competitie is Union haast niet te stoppen: het afgelopen weekend werd zeer verrassend met 5-0 van Bayer Leverkusen verloren, de club waar Mitchell Bakker en Jeremie Frimpong actief zijn, maar desondanks is de club op plek drie te vinden in de Bundesliga. Koploper Bayern München heeft slechts twee punten meer. 

Union speelt normaliter in een 3-5-2 opstelling, een opstelling waar Ajax dit seizoen nog weinig mee bekend is. De vleugelverdedigers komen aanvallend niet veel mee naar voren. De Duitse club had het afgelopen seizoen geen goede ervaring met Nederlandse clubs: Feyenoord won zowel uit als thuis in de Conference League. De Rotterdammers zouden uiteindelijk de finale bereiken en nipt van AS Roma verliezen. 

Sheraldo Becker, Danilho Doekhi en voormalig PSV'er Timo Baumgartl zijn allemaal actief bij Die Eisernen. Becker maakt dit seizoen een geweldige indruk en kan het Calvin Bassey en Jurriën Timber zeker lastig maken in de tussenronde. Wel goed om te weten: de Nederlander maakte al zijn doelpunten in augustus en september. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!