Noodklok geluid door medewerkers Sparta: 'Situatie niet langer werkbaar'

Noodklok geluid door medewerkers Sparta: 'Situatie niet langer werkbaar'

06-12-2021 14:46 Laatste update: 15:08
Eredivisie 0 Reacties

Een aantal medewerkers en jeugdtrainers van Sparta willen dat de club wordt doorgelicht door een onafhankelijk bureau om een einde te maken aan de onrust die heerst. Technisch directeur Henk van Stee van Sparta en algemeen directeur Manfred Laros zijn verwikkeld in een conflict, waardoor eerstgenoemde ziek thuis zit.

De Kasteelclub presteert met een zeventiende plaats ondermaats in de Eredivisie. Daarnaast is het al langere tijd onrustig binnenskamers bij de Kasteelclub. Van Stee keerde in 2018 terug bij de club uit Spangen. RTV Rijnmond weet dat er 'sinds die tijd op veel vlakken dingen misgaan'. 

De namen van de medewerkers en jeugdtrainers die de noodklok luiden zijn bekend bij de redactie, schrijft de omroep. Zij spreken over een hard bewind dat de technisch directeur zou voeren. Hij zou zijn mening over de jeugdopleiding 'niet onder stoelen of banken steken', terwijl hij binnen zijn functie alleen zeggenschap over het eerste elftal heeft. 

Er werd van meerdere medewerkers afscheid genomen binnen de jeugdopleiding, 'zelfs zonder een nieuwe baan te hebben', laat een betrokkenen weten. De keuze voor bepaalde mensen op verschillende posities zorgt ook voor de nodige ergernis. Zo vervult de schoonzoon van Van Stee, oud-voetballer Geert Arend Roorda, inmiddels de functie van trainer bij Jong Sparta.  

De situatie wordt 'niet langer werkbaar' genoemd. 'Laat iedereen maar de waarheid vertellen tegen een commissie waarbij geheimhouding verzekerd is', citeert de omroep een medewerker. Het bestuur van de Rotterdammers gaat maandag om de tafel om de crisis proberen te beteugelen. Van Stee is dan niet aanwezig. Hij schuift dinsdag aan om gesprekken te voeren over de ontstane situatie. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie