Transfernieuws

'Paris Saint-Germain is helemaal om en wil contract Messi verlengen'

'Paris Saint-Germain is helemaal om en wil contract Messi verlengen'

24-10-2022 19:45 Laatste update: 19:52

Paris Saint-Germain gaat proberen het contract van Lionel Messi te verlengen. De Franse grootmacht wil langer door met de Argentijn na zijn sterke prestaties in de afgelopen maanden. Het verlangde salaris van Messi zorgt mogelijk voor problemen.

De huidige verbintenis van La Pulga loopt in Parijs tot 30 juni 2023. De beleidsbepalers van de topclub zijn volgens Le Parisien druk bezig met het financiële gedeelte van de deal. Zij willen Messi een contract tot medio 2023 voorschotelen met een optie voor nog één jaar. Intern is men bij PSG zeer te spreken over de 'buitengewone professionaliteit' van de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar. Daarnaast geldt hij als één van de favoriete spelers van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi.

Toch is het geen uitgemaakte zaak dat de contractverlenging rondkomt. Over het afgelopen boekjaar gemeten boekte PSG een verlies van 350 miljoen euro, waardoor het honorarium van Messi - naar verluidt 41 miljoen euro per jaar - niet zomaar opgehoest kan worden. De linkspoot zelf heeft nog niet aangegeven in de Franse hoofdstad te willen blijven, maar wil zich volgens Le Parisien eerst focussen op het WK in Qatar.

Na een moeizaam eerste jaar in het Parc des Princes etaleert Messi inmiddels weer vrijwel wekelijks zijn kwaliteiten. De teller staat dit seizoen op vijftien wedstrijden, negen goals en tien assists. Dankzij zijn prestaties werd de international uitgeroepen tot Speler van de Maand september in de Ligue 1. Het was voor Messi pas de eerste keer dat deze individuele prijs hem toekwam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie