Nieuws

'Bundesliga-club ziet Ajax-trainer Schreuder als kandidaat voor trainerspositie'

'Bundesliga-club ziet Ajax-trainer Schreuder als kandidaat voor trainerspositie'

17-10-2022 15:16 Laatste update: 17:14
3

VfB Stuttgart is op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Pellegrino Matarazzo de wacht werd aangezegd. Ajax-coach Alfred Schreuder zou hoog op het verlanglijstje staan van de Bundesliga-club, meldt het Duitse Der Kicker.

Volgens informatie van het dagblad heeft VfB Stuttgart 'voelsprieten uitgestoken' naar Schreuder. De club zou onder meer gecharmeerd zijn van de Ajax-trainer doordat hij de Duitse competitie door en door kent. In oktober 2015 fungeerde Schreuder als assistent van Huub Stevens bij TSG Hoffenheim. Later werd hij de rechterhand van Julian Nagelsmann. In 2019 stond hij kortstondig aan het roer als hoofdtrainer bij Hoffenheim.

Afgelopen weekend lieten de verantwoordelijken van VfB, CEO Alexander Wehrle en sportdirecteur Sven Mislintat, doorschemeren dat er op korte termijn gesprekken zouden worden gevoerd met twee kandidaten. Daarvan zou naast Jess Thorup - onlangs ontslagen bij FC Kopenhagen - kandidaat nummer één zijn. 'Eén van deze twee ervaren voetbalcoaches komt waarschijnlijk in Stuttgart terecht', stelt Kicker tot slot.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!