Nieuws

Feyenoorders maken indruk tegen Twente: 'Dat vind ik nou écht een goeie'

Feyenoorders maken indruk tegen Twente: 'Dat vind ik nou écht een goeie'

10-10-2022 08:58
1

Feyenoord kan terugkijken op een fijne zondag met de overwinning tegen FC Twente (2-0), met David Hancko en Gernot Trauner in het bijzonder. Het verdedigende duo krijgt de complimenten van Arie Haan, die beide namen heeft opgenomen in zijn elftal van de week bij De Telegraaf.

‘Dat vind ik nou écht een goeie’, aldus De Haan in De Telegraaf. ‘Als stopper is hij misschien zelfs nog beter dan als linksback, hij maakte Feyenoord al snel stabieler achterin. Daar hebben ze een hele goede aan. Hij is fysiek sterk en er zit een frisse kop op. Die zit goed in elkaar, zo te zien. En hij maakte natuurlijk de beslissende 2-0.’

Ondanks dat de Slowaak tegen Twente op de linksbackpositie werd geposteerd, ziet de oud-international een mooi centraal duo ontstaan. Collega Gernot Trauner wordt dan ook net als Hancko in het zonnetje gezet. 'Gernot Trauner hoort er sowieso in te staan. Ook al speelde Feyenoord de tweede helft tegen tien man, hij staat er en regelt de boel. Hij maakt weinig fouten, is sober en de rust zelve. Hij is dé man bij Feyenoord achterin, zonder poespas.’

Of het duo aankomende donderdag weer centraal wordt opgesteld, valt nog te bezien. Feyenoord neemt het dan in De Kuip op tegen FC Midtylland. In de uitwedstrijd in Denemarken stonden Trauner en Hancko ‘gewoon’ naast elkaar in het centrum.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!