Nieuws

PSV zelfbewust richting Bodø/Glimt-thuis: Het kan gewoon niet wat er is gebeurd

PSV zelfbewust richting Bodø/Glimt-thuis: "Het kan gewoon niet wat er is gebeurd"

07-09-2022 14:16

PSV verloor afgelopen weekend mede door een dramatische eerste helft van FC Twente (2-1). Intern is er over gesproken bij de Eindhovenaren. De staf en spelers zijn zich ervan bewust dat dat dingen anders moeten tegen Bodø/Glimt in de Europa League.

Trainer Ruud van Nistelrooy krijgt de vraag of aanvoerder Luuk de Jong gemist wordt, ook kijkend naar jongens die 'peper in de reet' voorop in de strijd gaan. "Tuurlijk missen we hem. In zijn algemeenheid, ook in die wedstrijd. Er zijn genoeg jongens die dat ook kunnen en al weken doen. Dit was de eerste keer dat ik dat miste in het team. Daarom was het ook zo teleurstellend hoe we daar de eerste helft gepresteerd hebben. Dat komt niet omdat Luuk er niet was. Er zijn genoeg jongens die hetzelfde kunnen brengen. Die peper in de reet. Daarvoor zijn we niet van Luuk afhankelijk."

Xavi Simons weet ook dat PSV voor rust niet goed voor de dag kwam tegen FC Twente. "We hebben samen gesproken. Er zijn basisdingen in het voetbal die niet kunnen gebeuren. Het kan gewoon niet wat er is gebeurd. Iedereen is verantwoordelijk. Het zit in ons hoofd nu. We weten dat het niet meer kan gebeuren. Donderdag zullen we zien."

Donderdag speelt PSV in eigen huis tegen Bodø/Glimt in de Europa League. De Eindhovenaren trappen om 18.45 uur af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!